El diputat i alcalde de Manacor, Antoni Pastor
El diputat i alcalde de Manacor, Antoni Pastor
Balears

Un diputat trenca la disciplina de vot del PP per defensar la "llengua pròpia" a les Balears

Continua el tràmit parlamentari de la reforma de la llei balear de la funció pública, que suprimeix el català com a requisit per treballar al sector. La majoria absoluta dels populars ha tombat les dues esmenes de l'oposició.

RedaccióActualitzat
Continua el tràmit parlamentari de la reforma de la llei balear de la funció pública, un text impulsat pel govern del PP que suprimeix el català com a requisit per treballar al sector públic per convertir-se en un mèrit.

La majoria absoluta dels populars ha tombat les dues esmenes de l'oposició, però a les files del PP hi ha hagut una veu discordant: el diputat i alcalde de Manacor, Antoni Pastor, va trencar la disciplina de vot per defensar -diu- la llengua pròpia. En declaracions a "El Cafè de la República" de Catalunya Ràdio, Pastor ha criticat la postura del govern balear i ha explicat: "El govern té dues opcions: elevar o dignificar la llengua pròpia de les Illes o anar-hi en contra". En aquest sentit, fa una crida a "dignificar i fomentar els coneixements de la llengua pròpia".

Ara el Comitè de Drets i Garanties del PP ha de decidir si Pastor ha de ser expulsat o no del partit. Pel que fa a la llei, s'ha d'aprovar en un ple extraordinari el mes que ve.
Anar al contingut