Barcelona

Millora significativa en les proves de competències bàsiques a sisè de primària

En un any s'ha reduït del 21% al 16% el percentatge d'alumnes amb nivell molt baix en les proves de competències bàsiques a sisè de primària. En català és on hi ha la millora més gran; en anglès, on hi ha els pitjors resultats.

RedaccióActualitzat
Les proves de competències bàsiques que s'han fet aquest any a sisè de primària constaten que s'ha reduït significativament la franja dels alumnes amb un nivell molt baix. Si l'any passat el 21% dels alumnes tenien un nivell baix, i, per tant, no tenien assolides les competències bàsiques, ara han baixat fins a un 16%.

Pel que fa al nombre d'alumnes amb un nivell alt, han passat de ser un 24% del total el 2009 a un 45% aquest 2012.

Pel Departament d'Ensenyament, els resultats s'atribueixen tant a una millora del nivell dels alumnes com al fet que les escoles cada vegada saben preparar més bé els alumnes per passar les proves. Segons la consellera, Irene Rigau, la millora que detecten les proves demostra que s'està aconseguint l'objectiu de reduir el fracàs escolar.

Millora en català, castellà i matemàtiques

Si analitzem els resultats de les proves matèria per matèria, en llengua catalana i castellana la comprensió lectora es consolida, mentre que en expressió escrita els alumnes pugen de nivell. Pel que fa a les matemàtiques es redueix el nombre d'alumnes que no assoleixen els coneixements bàsics.

L'excepció és la llengua anglesa, on han empitjorat els resultats perquè les proves eren més difícils que l'any passat.

Les conclusions que n'ha extret la consellera d'Educació, Irene Rigau, són que els nivells del sistema escolar català s'acosten als europeus. "L'important és acostar-se al 15% d'alumnes que tenen dificultats, que és el nivell europeu. El nostre problema és que ens acostàvem al 30%".

De cara al futur immediat, el Departament estudiarà quins criteris ha d'aplicar per als alumnes que han de repetir curs, ja que les proves d'enguany han constatat que els alumnes repetidors continuen tenint mals resultats.

També per a pròximes edicions es volen afinar més les proves de competències bàsiques per detectar els alumnes excel·lents i que aquest grup també augmenti.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut