Girona

Les obres de l'Eix Transversal estaran enllestides abans del previst

Les obres, que tenien una data estimada de finalitzar al juliol del 2013, avancen a tan bon ritme que es preveu que s'avancin a estar enllestides al primer trimestre del proper any.

RedaccióActualitzat
Els treballs de desdoblament de l'Eix Transversal estan treballant a molt bon ritme. És per això que als despatxos i sales de reunions de l'empresa comissionària de les obres i explotació de carretera ja s'ha confirmat pràcticament que el desdoblament serà una realitat el primer trimestre del proper any als representants municipals del traçat. Cal destacar que tot i aquest avenç, a peu de carretera els rètols encara anuncien el juliol del 2013 com la data de finalització de l'obra. I tot i que ja estan molts trams pràcticament enllestits, no es preveu obrir el desdoblament per trams, sinó que s'esperarà fins a poder inaugurar tot el traçat.

En les obres treballen 2.500 persones simultàniament i de manera directa en l'ampliació i adequació dels més de 150 quilòmetres que hi ha entre Riudellots de la Selva i Cervera. El tram que uneix les comarques gironines amb Vic és el tram més complicat i el primer que es va començar. A més, durant aquest traçat s'estan construint les estructures més importants, com el túnel de Joanet, el més llarg de tot el recorregut. Han sigut tres anys d'obres, que han causat retencions i talls que han patit sobretot els usuaris habituals de la carretera.

L'obra està a càrrec de l'empresa privada Cedinsa, la qual té una concessió d'explotació de la via de 33 anys per poder recuperar la inversió. Alguns ajuntaments es plantegen la possibilitat que els camions, sobretot els que fan transport internacional, paguin peatge i contribueixin a amortitzar la despesa.

Aquest desdoblament es va reivindicar des de molts sectors des del mateix dia que es va inaugurar l'Eix Transversal, el 1997.
Anar al contingut