Serra del Tallat. Autor: Xavier Coll Gilabert

15 de juny, Dia Mundial del Vent

Aquest divendres se celebra el Dia Mundial del Vent, un esdeveniment que pretén conscienciar del potencial d'aquest recurs natural com a font d'energia neta.

Actualitzat
Divendres 15 de juny se celebra el Dia Mundial del Vent, un esdeveniment que pretén conscienciar del potencial d'aquest recurs natural com a font d'energia neta. Amb aquesta iniciativa, l'Associació Europea d'Energia Eòlica (EWEA) i el Consell Mundial d'Energia Eòlica (GWEC) promouen el coneixement d'aquesta font natural d'energia alternativa i les seves possibilitats per transformar el món. La celebració es va inaugurar el 2007 a 18 països europeus; el 2009 va adquirir l'estatus de mundial.

De parcs eòlics n'hi ha en més de 75 països de tot el món. En aquesta data commemorativa, l'EWEA i el GWEC coordinen centenars d'esdeveniments públics, que abasten des de jornades de portes obertes als parcs i campanyes informatives fins a trobades amb experts.

A Catalunya, les energies renovables van subministrar el 15% de l'electricitat l'any 2011. A Espanya, el 29,7%. D'aquest percentatge, la meitat va ser generada en els parcs eòlics.

Un aerogenerador de 3 MW produeix l'equivalent a l'energia que consumeixen més de 2.000 llars catalanes tipus.

Els 50 aerogeneradors dels dos parcs eòlics de Rubió (75 MW) produeixen prou electricitat per abastir el consum elèctric d'una ciutat de la mida de Valls (157.130 MWh/any).

Anar al contingut