El portaveu de CiU al Congrés, Josep Antoni Duran i Lleida (Foto: ACN)
El portaveu de CiU al Congrés, Josep Antoni Duran i Lleida (Foto: ACN)
Barcelona

Josep Antoni Duran i Lleida desaconsella utilitzar l'expressió "Països Catalans"

En la seva carta setmanal, el portaveu de Convergència i Unió al Congrés assegura que a Catalunya i al catalanisme no li fan cap bé fer servir a la lleugera l'expressió "Països Catalans". Segons Duran, aquest terme no agrada a la gran majoria de valencians i recomana ser-ne conscients en un moment en què s'han de sumar esforços amb el corredor del Mediterrani.

RedaccióActualitzat
El líder de CiU a Madrid, Josep Antoni Duran i Lleida, reconeix obertament que no és partidari d'anomenar "Països Catalans" el conjunt de territoris amb llengua catalana, terme nascut a finals del segle XIX, assumit per Unió Democràtica de Catalunya (UDC) durant la República i popularitzat durant el franquisme per l'intel·lectual valencià Joan Fuster.

En la seva carta setmanal, el portaveu de Convergència i Unió al Congrés assegura que a Catalunya i al catalanisme no li fan cap bé fer servir a la lleugera l'expressió "Països Catalans". "Els mateixos nacionalistes valencians catalanistes ens ho demanen reiteradament, i tenen raó!", assegura Duran.

El líder d'Unió argumenta que la conjuntura econòmica actual no ho aconsella: "Ara mateix, quan sumem sinergies de cara al corredor del Mediterrani, hem de ser conscients que aquest terme no agrada a la gran majoria de valencians (blavistes o catalanistes)."




Anar al contingut