Imatge d'arxiu de dos manifestants portant un cartell on es pot veure un tauró i el lema "Banquers lladres".
Els afectats per la venda de preferents han protagonitzat, en els últims temps, diverses manifestacions.
Barcelona

La CNMV recomana denunciar les entitats que no facin tests als clients abans de vendre'ls preferents

La Comissió Nacional del Mercat de Valors recomana denunciar davant aquest organisme les entitats que no facin un test al client abans de col·locar el producte per certificar el grau de coneixement del que estan comprant.

Catalunya RàdioActualitzat
La Comissió Nacional del Mercat de Valors recomana denunciar davant aquest organisme els possibles casos de mala praxi comesos en la venda de participacions preferents. La crida l'ha fet al programa "El Suplement" de Catalunya Ràdio Oriol Amat, conseller del CNMV i catedràtic d'Economia.

Les entitats financeres, segons la normativa vigent, estan obligades abans de vendre aquest tipus de productes a fer un test al client per certificar que coneix la complexitat del producte i evidencia que està disposat a perdre, en cas que les coses vagin malament, un percentatge important de la seva inversió.

Si no fan aquest test s'està incorrent en una mala pràctica. La Comissió ja ha donat la raó a centenars d'afectats i té oberts sis expedients contra entitats. Amat ha assegurat que es farà justícia.

Pel que fa als dipòsits bancaris, recorda que bancs i Estat garanteixen fins a un màxim de 100.000 euros per persona i entitat. Per quantitats més grans i per evitar riscos, una bona opció és repartir els diners per diverses entitats.

Oriol Amat també és membre del CAREC, el Consell Assessor per a la Reactivació Econòmica i el Creixement del govern català.

Anar al contingut