Atenes

El president grec diu que és imperatiu formar un govern de coalició des d'avui mateix

Kàrolos Papúlias encarrega al líder del partit Nova Democràcia que formi govern immediatament i diu que es tracta d'"un imperatiu categòric". Samaràs buscarà previsiblement l'aliança amb els socialistes per assolir la majoria absoluta.

RedaccióActualitzat
El president grec, Kàrolos Papúlias, ha assenyalat que és un imperatiu categòric formar un govern de coalició des d'avui mateix. Ho ha dit instants abans de rebre el guanyador de les eleccions legislatives d'ahir, el conservador Andonis Samaràs, líder del partit Nova Democràcia, que després de rebre l'encàrrec també ha expressat la voluntat de formar immediatament un govern de consens nacional.

Nova Democràcia
ha obtingut 129 escons dels 300 que té el Parlament. Per tant, sense una majoria, necessita buscar aliats, i previsiblement buscarà entendre's amb els socialistes del Pasok, partidaris, com ells, del pacte d'austeritat europeu, i amb qui sumaria majoria absoluta.

Ja ahir, tant la Unió Europea com els Estats Units van destacar la necessitat d'accelerar al màxim la formació del nou executiu.

La coalició d'esquerres Syriza, que ha quedat a tres punts del guanyador, ja s'ha autoexclòs del procés, i ha promès fer oposició seguint fidel al seu discurs de campanya: no a l'austeritat i als plans firmats amb Brussel·les.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut