Madrid

Montoro demana que el BCE respongui amb fermesa a la pressió dels mercats

El ministre d'Hisenda, Cristóbal Montoro, assumeix que els dubtes sobre l'economia espanyola continuen i demana l'actuació del Banc Central Europeu. El ministre ha demanat que al tramitar una llei tan "transcendental" com la dels pressupostos es faci amb "la confiança i convicció" que "tenim Europa amb nosaltres".

RedaccióActualitzat
El ministre d'Hisenda, Cristóbal Montoro, assumeix que els dubtes sobre l'economia espanyola continuen i demana l'actuació del Banc Central Europeu.

Montoro ha assegurat que "segueixen els dubtes" sobre la capacitat de recuperació de l'economia espanyola i sobre el futur de l'euro, i ha reclamat que el Banc Central Europeu (BCE) respongui "amb tota fermesa" a la "insistent pressió" dels mercats.

"El BCE ha de respondre amb tota fermesa, amb tota fiabilitat, a aquests mercats que encara intenten obstaculitzar el desenvolupament del projecte comú de l'euro", ha dit Montoro durant la seva intervenció al Senat per defensar el projecte de Pressupostos Generals de l'Estat per al 2012.

Montoro ha reconegut que la situació de l'economia espanyola és "crítica" i "crucial", en un dia en què la prima de risc ha superat els 570 punts bàsics malgrat la victòria dels moderats a Grècia.

Montoro ha insistit que els mercats "no relaxen la pressió sobre Europa i sobre Espanya" i ha opinat que en els "dubtes" que persisteixen sobre la capacitat de recuperació de l'economia espanyola i sobre l'euro el govern espanyol ha de respondre "amb polítiques clares i contundents" d'estabilitat pressupostària i reformes estructurals.

Pel que fa a Europa, Montoro ha defensat "aclarir les incerteses sobre la continuïtat de l'euro" i donar suport al desenvolupament de polítiques i institucions europees com la unió bancària, fiscal i política.

La postura del govern espanyol, ha dit Montoro, és "més Europa, més euro, més reformes estructurals i més aposta per l'estabilitat pressupostària i econòmica perquè no hi ha cap altra sortida per a una crisi d'aquesta envergadura".

El ministre ha demanat que al tramitar una llei tan "transcendental" com la dels pressupostos es faci amb "la confiança i convicció" que "tenim a Europa amb nosaltres".

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut