Los Cabos

El G-20 donarà suport al rescat europeu del sistema bancari espanyol

Aquest és un dels punts inclosos en l'esborrany que preparen els països del G-20, reunits a Mèxic. Segons La Moncloa, s'afegiran també regles de seguretat jurídica per evitar situacions com la nacionalització de Repsol YPF. El compromís dels països de la zona euro de protegir la integritat de l'àrea, millorar el funcionament dels mercats financers i trencar la vinculació entre risc bancari i risc sobirà són uns altres dels punts inclosos.

RedaccióActualitzat
El G-20 donarà suport en la seva declaració final el pla d'Espanya per recapitalitzar el seu sistema bancari, mitjançant una línia de crèdit europea de fins a 100.000 milions d'euros. Així ho afirma l'esborrany que han preparat els països participants a la cimera del G-20 la localitat mexicana de Los Cabos.

El text dóna la benvinguda al pla espanyol, i segons La Moncloa també exigeix regles clares i de seguretat jurídica en matèria de comerç i inversions. Aquesta era una petició de l'executiu de Mariano Rajoy després de la nacionalització per part de l'Argentina d'YPF, filial de la petroliera Repsol. En aquest sentit, la presidenta de l'Argentina, Cristina Fernández, coincidirà per primera vegada amb el president espanyol després de la nacionalització d'YPF, però no està previst que tinguin cap trobada bilateral.

Mentrestant la situació per l'economia espanyola és cada cop més complicada. Semblava que la victòria dels conservadors a Grècia donaria una treva, però no ha estat així. La borsa ha caigut prop d'un 3% i la prima de risc s'ha disparat i ha arribat fins els 589 punts bàsics. El ministre d'Economia, Luis de Guindos, creu que els mercats acabaran reconeixent "els pròxims dies o setmanes" que Espanya és solvent. Després de l'enèsim setge a la prima de risc espanyola, De Guindos ha remarcat que el comportament dels inversors "no es correspon ni amb els esforços ni amb la potencialitat de l'economia espanyola".

El document que preparen els líders de les principals economies del món i dels països emergents a Mèxic recull el compromís dels països de la zona euro de protegir la integritat de l'àrea, millorar el funcionament dels mercats financers i trencar la vinculació entre risc bancari i risc sobirà. El document s'aprovarà aquest dimarts.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut