Roda de Ter

Familiars, amics i exalumnes visiten la capella ardent d'Emili Teixidor a l'escola que ell va fundar

L'escola que va fundar, Betània-Patmos, a Barcelona, acull la capella ardent de l'escriptor. El funeral serà aquest dijous a la tarda a l'església parroquial de Roda de Ter.

RedaccióActualitzat
Familiars, amics, exalumnes i diversa gent del món de les lletres han visitat aquest dimecres a la tarda la capella ardent de l'escriptor, pedagog i periodista Emili Teixidor, que es podrà visitar fins demà al matí. La capella s'ha instal·lat a l'escola Betània-Patmos de Barcelona, de la qual va ser fundador, entre les 4 de la tarda i les 9 del vespre i es tornarà a obrir aquest dijous, de les 10 del matí a les 2 del migdia. El funeral se celebrarà el mateix dijous a les 4 a l'església parroquial de Roda de Ter, on va néixer.

Desenes de persones han volgut acomiadar l'escriptor de Roda de Ter. El germà de Teixidor, en cadira de rodes, la seva cunyada, una neboda i diferents persones que va tractar al llarg de la seva vida, com l'editora Ester Pujol, el periodista Joaquim Maria Puyal o Xavier Salvat, que va formar part de la primera promoció de l'escola, han estat algunes de les persones que acudit a la capella ardent.

Al costat del fèretre, cobert amb una senyera i unes roses vermelles, hi havia fotografies del pas de Teixidor per l'escola, que va dirigir fins a 1975. El pintor Frederic Amat i el director teatral Lluís Pasqual han llegit diversos textos i, posteriorment, el músic Manu Guix, exalumne de Betània-Patmos, ha tocat diverses peces amb el piano.

Teixidor ha mort als 78 anys a causa d'un càncer. Des que s'ha conegut la notícia, han estat moltes les veus que han volgut expressar el seu condol. Des de Boston, s'hi ha afegit el president català, Artur Mas, que ha assegurat que s'ha perdut "una mirada crítica, de les que més necessàries són en moments de desconcert com el present".


VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut