El Caire

Incertesa sobre l'estat de salut de l'expresident egipci Hosni Mubarak

A l'espera del comunicat oficial que s'ha de fer públic, l'agència oficial egípcia insisteix que l'expresident egipci l'han declarat clínicament mort, un extrem que ha negat el seu advocat. Fonts mèdiques asseguren que l'exrais té un coàgul al cervell que encara no han aconseguit dissoldre.

RedaccióActualitzat
Incertesa sobre l'estat de salut de l'exrais egipci Hosni Mubarak. A l'espera del comunicat oficial que s'ha de fer públic l'agència oficial Mena insisteix que l'expresident egipci l'han declarat clínicament mort, un extrem que ha negat el seu advocat. L'exdirigent egipci, de 84 anys, ha tingut un ictus i una aturada cardiorespitaròria a la presó de Tora, on complia una condemna a cadena perpètua acusat dels centenars de morts que hi va haver a la plaça Tahrir durant la revolta d'Egipte, una de les de la "Primavera Àrab", el febrer de l'any passat.

Els metges del centre han estat dues hores tractant-lo, però en veure que no millorava l'han traslladat a un hospital militar, on està ingressat. Segons l'advocat, Farid el-Dib, la salut de Mubarak ha millorat aquesta nit, ja que el tractament que li han aplicat "ha tingut èxit". El-Dib, però, no ha especificat si es troba conscient o no.  

En canvi, fonts mèdiques del centre asseguren que l'exrais té un coàgul al cervell que encara no han aconseguit dissoldre. Afegeixen que està inconscient i connectat a respiració artificial, i no descarten que sigui operat en les pròximes hores per extirpar-li el coàgul.

Hosni Mubarak va governar Egipte durant 30 anys i va ser deposat setmanes després que comencés la revolta a la plaça Tahrir, una més de l'anomenada Primavera Àrab. Des que va ingressar a la presó, la seva salut s'ha deteriorat sensiblement i l'han hagut d'atendre en diverses ocasions.

Paral·lelament a l'empitjorament de l'estat de salut de l'exdirigent egipci, milers de persones, convocades pels Germans Musulmans, s'han concentrar a la plaça Tahrir per denunciar l'acumulació del poder legislatiu en mans de la Junta Militar i el seu afany de poder.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut