Imatge d'una de les oficines de Catalunya Caixa.
Tanca l'única oficina bancària que hi havia a Borredà.
Madrid

S'ajorna la subhasta de Catalunya Caixa fins que es concreti la petició d'ajuda als bancs

La subhasta de l'entitat i la del Banc de València hauria d'haver conclòs aquest mes. El Banc d'Espanya les ha ajornades mentre es concreten les necessitats de capital dels bancs espanyols i el "suport financer" de l'Eurogrup.

RedaccióActualitzat
El Banc d'Espanya, a través del Fons de Reestructuració d'Ordenació Bancària (FROB), ha decidit "ajornar temporalment" la subhasta de Catalunya Caixa, mentre es concreten les necessitats de capital dels bancs espanyols i el "suport financer" de l'Eurogrup. Fins que es produeixi la subhasta, el FROB "continuarà compromès amb la viabilitat de Banc de València, Catalunya Caixa, Novagalicia i Bankia, les entitats sota el seu control. El FROB continuarà donant el "suport financer necessari per garantir el normal funcionament" d'aquestes entitats, amb l'objectiu d'"assegurar" que compleixin les seves obligacions amb els seus clients.

El ministre d'Economia, Luis de Guindos, va avançar a finals de maig en una compareixença al Congrés la possibilitat d'endarrerir les subhastes. De Guindos va assegurar, després de l'aprovació de la segona reforma financers, que el Govern estava fent "una reflexió" i "valorant totes les opcions", a l'espera de conèixer la valoració dels balanços d'aquestes entitats i l'interès que aquestes despertaven al mercat. Pocs dies després, l'exnúmero dos del Banc d'Espanya, Javier Aríztegui, va assegurar que Catalunya Caixa i Banc de València tenien pendents de realitzar uns sanejaments immobiliaris, derivats de les dues reformes financeres, per 4.500 milions d'euros cadascuna.

El procés de subhasta de Catalunya Caixa i Banc de València hauria d'haver conclòs aquest mes.


Anar al contingut