Imatge d'arxiu de Cadaqués. (Foto: ACN)
Imatge d'arxiu de Cadaqués. (Foto: ACN)
Cadaqués

La construcció de la ciutat xinesa de vacances inspirada en l'arquitectura de Cadaqués comença a prendre forma

La rèplica de la població catalana acollirà 15.000 habitants i es preveu que la construcció estigui totalment enllestida d'aquí set anys. És la segona vegada que Cadaqués és una inspiració per a projectes internacionals.

RedaccióActualitzat
El projecte del Cadaqués xinès, la rèplica del poble de l'Alt Empordà a la Xina, comença a prendre forma. El complex està a punt d'acabar la seva primera fase de construcció dos anys després d'haver començat. Es preveu que la construcció de la vila estarà totalment acabada d'aquí set anys.

Aquesta reproducció de la vila catalana pretén plasmar els elements arquitectònics típics de la Mediterrània, com les parets blanques, les teules vermelles i els carrers estrets. S'estructura també la construcció d'habitatges al voltant d'una església, tal com succeeix en la localitat empordanesa. A més, un dels objectius de la companyia promotora del projecte és establir vincles culturals a través de l'art i amb la figura de Salvador Dalí.

El complex de vacances s'està construint a la badia de Xiamen, a la província de Fujian, una zona que es troba en situació de creixement econòmic. Tindrà capacitat per acollir prop de 15.000 habitants. Oferirà habitatges i també hotels de luxe. El projecte costarà més de 700 milions d'euros i tindrà 800 mil metres quadrats de superfície construïda. Només en aquesta fase inicial de construcció que s'està fent ara hi treballen fins a 4.000 treballadors.

Els empresaris de China Merchants Group Limited van escollir imitar l'urbanisme d'aquesta població catalana després de desestimar altres propostes del Mediterrani.

Aquesta és ja la segona vegada que l'arquitectura de Cadaqués serveix d'inspiració a projectes internacionals, ja que a finals del 2010 es va inaugurar el Cadaqués Caribe, un complex turístic situat a la República Dominicana.
Anar al contingut