Barcelona

45 pacients de leucèmia ensenyen a "valorar la vida" arreu de Catalunya amb un missatge d'esperança

45 pacients de leucèmia recorren Catalunya per donar un missatge d'esperança en la lluita contra aquesta malaltia. És l'experiment "Valora la vida", de la Fundació Josep Carreras, en la Setmana Europea contra la Leucèmia.

RedaccióActualitzat
La leucèmia és una malaltia que es pot superar i pot ensenyar a viure. Aquest és el missatge de la Fundació Josep Carreras en el seu experiment "Valora la vida".

L'entitat ha preparat un equip de pacients de leucèmia que recorren les ciutats catalanes per explicar la seva experiència i, sobretot, per ajudar a valorar el que tenim. En total són 45 pacients i familiars a Catalunya –150 a tot l'estat-, repartits en municipis de les quatre demarcacions catalanes.

Els participants en l'experiment són l'exemple que la malaltia se supera. La majoria van ser pacients afectats per limfomes i reparteixen papers amb fotografies de la seva convalescència. La imatge contrasta amb el seu aspecte actual:



En la campanya també hi participen familiars, alguns de persones que no han superat la malaltia.

No és el primer cop que la Fundació Carreras fa aquest "experiment", però l'ha volgut repetir en la Setmana Europea contra la Leucèmia, que es fa fins al 28 de juny.

L'objectiu és recaptar fons i conscienciar la població sobre la lluita contra la leucèmia i les altres malalties hematològiques malignes. Cada any 5.000 persones són diagnosticades de leucèmia a tot l'estat. D'aquestes, la meitat no se'n sortiran. En el cas de les criatures, la mortalitat és inferior, però un de cada quatre no poden superar la malaltia.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut