Nova York

Mas carrega contra Iniciativa perquè s'oposa a Eurovegas i l'acusa de buscar un país cada vegada més pobre

El president de la Generalitat carrega des de Nova York contra l'oposició dels ecosocialistes a Eurovegas. Assegura que amb la seva estratègia faran que el país sigui "cada vegada més pobre".

RedaccióActualitzat
Un país més pobre i amb més aturats. Aquest és el futur que el president de la Generalitat, Artur Mas, dibuixa per Catalunya si es manté l'oposició a un projecte com Eurovegas.

Des de Nova York, on acaba el seu periple nord-americà, Mas ha carregat durament contra l'oposició d'Iniciativa per Catalunya i Esquerra Unida al projecte del magnat Sheldon Adelson.

El president català s'ha referit a una protesta contra Eurovegas en què van participar els ecosocialistes. Mas suggereix a Iniciativa que pengi les pancartes contra el projecte "a les oficines d'ocupació" i que diguin "que no volen inversions estrangeres". Assegura que d'aquesta manera el que s'aconseguirà és "fer un país cada vegada més pobre i cada vegada amb més aturats".

Les paraules de Mas coincideixen amb les del seu portaveu del govern, Francesc Homs, que va deixar clar que "no estem en condicions de rebutjar l'Eurovegas".

Protesta al Baix Llobregat

Les declaracions del president català arriben després que el líder d'Iniciativa, Joan Herrera, va encapçalar dissabte una concentració contra Eurovegas al parc agrari del Baix Llobregat.

Iniciativa ha demanat la compareixença al Parlament d'onze consellers per explicar les repercussions que tindria Eurovegas per a Catalunya.

Polèmica a les portes de la reunió

Les crítiques de Mas arriben 24 hores abans que comenci una visita a Catalunya dels responsables del projecte d'oci Eurovegas, en la recta final del procés d'elecció de la ubicació del projecte.

Els executius de Las Vegas Sands es reuniran amb representants del govern per analitzar la possible instal·lació del macrocomplex d'oci al parc agrari del Baix Llobregat. La trobada es farà amb discreció, per evitar les protestes, tot i que està previst que les dues parts facin després una roda de premsa per separat.

Fonts de l'empresa nord-americana han assenyalat que, en principi, el magnat Sheldon Adelson, el propietari de la companyia, no es desplaçarà a Catalunya, però que sí que ho farà, previsiblement, el seu número dos.

Els executius de Las Vegas Sands aniran dimarts a Madrid, l'altra possible ubicació d'Eurovegas, per reunir-se amb Esperanza Aguirre i membres del seu govern. Fonts de la companyia han explicat que la decisió final se sabrà en algun moment de l'estiu.

Anar al contingut