Brussel·les

Les crítiques per sexisme obliguen la CE a retirar un vídeo per promocionar la ciència entre les noies

El vídeo, que pretén promocionar la ciència entre les dones joves, mostra noies amb aspecte de model i s'hi equiparen imatges de maquillatge i complements de bellesa femenins amb instruments de laboratori.

RedaccióActualitzat
Un flac favor a la ciència. Això és el que molts pensen que ha fet la Comissió Europea amb un vídeo que pretén promocionar la investigació entre les dones joves. En el marc de la campanya "La ciència, cosa de noies", el vídeo, que ja ha estat retirat, mostra noies amb aspecte de model i s'hi equiparen imatges de maquillatge i complements de bellesa femenins amb instruments de laboratori.

En la presentació de la campanya, els responsables explicaven que s'havien marcat com a objectiu posar fi a "l'escassa representació de les dones en un sector tan important" i "posar en entredit els estereotips entorn de la ciència i mostrar a les noies i dones que la ciència és divertida i ofereix grans oportunitats". El cas és, però, que han volgut trencar estereotips amb estereotips.

Com és habitual en aquests casos, les xarxes socials s'han fet ressò de la polèmica. Sota l'etiqueta #CientíficasConTacones es recullen crítiques com "pur estereotip" i "missatge penós".

Tot just fa tres mesos, la Comissió Europea ja va haver de retirar un altre vídeo, en aquest cas a favor de l'ampliació de la Unió Europea, arran de les crítiques rebudes perquè el consideraven racista. En el vídeo, hi apareixen tres homes -un de trets orientals, un d'àrab i un de negre- en actitud amenaçadora davant una noia blanca.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut