Barcelona

Ensenyament autoritza 379 instituts catalans a fer jornada intensiva el curs que ve

Ensenyament ha autoritzat més de la meitat dels 600 centres públics de Secundària que hi ha a Catalunya a concentrar la seva activitat al matí. Aquesta autorització serà vigent en principi durant un sol any, en espera d'avaluar els efectes d'aquest canvi.

RedaccióActualitzat
El Departament d'Ensenyament ha autoritzat 379 instituts de Catalunya a fer jornada intensiva el curs que ve. Això representa el 93% dels 405 instituts que ho van demanar. Així, a partir del setembre vinent, més de la meitat dels 600 centres públics de Secundària que hi ha a Catalunya faran el que s'anomena "horari compactat", és a dir, que els alumnes només faran classe al matí, i a la tarda no.

Aquesta autorització, però, serà vigent, en principi durant un sol any, en espera d'avaluar els efectes d'aquest canvi.

Amb el nou horari, Ensenyament s'estalvia la subvenció de menjador per als alumnes que s'han de traslladar a una altra població i despeses generals de llum o calefacció.

A Barcelona, el Departament d'Ensenyament ha autoritzat l'horari compactat a 18 dels 24 centres que ho havien sol·licitat.

Fins ara, només cinc instituts catalans feien, com a prova, classes només al matí. A partir del setembre, la situació canviarà molt radicalment, perquè gairebé la meitat dels centres de Secundària catalans tindran horari compactat.

Ensenyament ha justificat la denegació de la jornada intensiva als centres que no complien amb les condicions necessàries.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut