Pancarta que diu "Stop desnonaments".
L'ajuntament assegura que moltes famílies es troben en "situació d'absoluta indefensió".
Barcelona

Els promotors de la ILP per la dació en pagament recullen 200.000 firmes en dos mesos

El passat 23 d'abril va començar oficialment la recollida de les 500.000 signatures a tot l'Estat necessàries perquè la ILP per la dació en pagament retroactiva, la paralització dels desnonaments i el lloguer social sigui admesa al Congrés dels Diputats. En només dos mesos, el grup promotor de la ILP ja ha recollit 200.000 firmes per aconseguir el canvi de la legislació hipotecària.

RedaccióActualitzat
En només dos mesos, el grup promotor de la Iniciativa Legislativa Popular (ILP) per la dació en pagament retroactiva, la paralització dels desnonaments i el lloguer social ja ha recollit 200.000 signatures per aconseguir el canvi de la legislació hipotecària.

El passat 23 d'abril va començar oficialment la recollida de les 500.000 signatures a tot l'Estat necessàries perquè la ILP sigui admesa al Congrés dels Diputats, però el grup promotor espera recollir-ne moltes més gràcies al clam social que hi ha davant la injustícia del sistema financer i hipotecari.

Segons dades del Consell General del Poder Judicial, entre el 2007 i el 2011 s'han produït més de 350.000 execucions hipotecàries a l'estat espanyol. Les comunitats autònomes que encapçalen el rànquing de desnonaments són Andalusia (68.053), Catalunya (65.670) i el País Valencià (65.220).

Aquesta ILP proposa un canvi en la legislació hipotecària amb la finalitat de regular la dació en pagament, que amb l'entrega de l'habitatge es cancel·li el deute hipotecari, amb efecte retroactiu, la paralització dels desnonaments i la promoció del lloguer social.

Per primera vegada a l'estat espanyol, també es pot firmar i fer-se fedatari de la ILP online, a través del web www.quenotehipotequenlavida.org.

Fins ara s'han acreditat com a fedataris de la ILP 2.550 persones a tot l'Estat.

El termini per recollir les signatures acaba al mes d'octubre. Per això les entitats promotores de la ILP demanen a tota la ciutadania la seva implicació i la suma del màxim d'esforços per superar les 500.000 signatures abans d'aquesta data.




Anar al contingut