Barcelona

Més de la meitat dels catalans votaria "sí" en un referèndum sobre la independència segons el CEO

En concret, el 51,1% dels enquestats responen que votarien "sí" en un referèndum sobre la independència. Són un 8,2% més que fa un any. En canvi, el 21,1% diu que votaria en contra. Són 7,1% menys que ara fa un any. A més, un 21,1% no aniria a votar i el 4,7 no sap què votaria.

RedaccióActualitzat
En els últims temps, la independència ha anat guanyant adeptes entre els catalans, però per primer cop en la història del Centre d'Estudis d'Opinió, el CEO, pronostica que més de la meitat dels catalans enquestats estaria a favor de la independència si ara se celebrés un referèndum.

En concret, el 51,1% dels enquestats responen que votarien "sí" en un referèndum sobre la independència. Són un 8,2% més que fa un any. En canvi, el 21,1% diu que hi votaria en contra. Són 7,1% menys que ara fa un any. A més, un 21,1% no aniria a votar i el 4,7 no sap què votaria.

El baròmetre també constata que els favorables a un estat propi augmenten un 5% i arriben al 34%, fet que suposa l'opció preferida per primera vegada, per darrere dels partidaris d'un estat federal (28,7%) i una comunitat autònoma (25,4%).
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut