Barcelona

Un estudi de científics de l'Institut Català de Paleontologia assenyala que els dinosaures podien tenir la sang calenta

Tradicionalment s'havia pensat que aquests animals eren de sang freda perquè presentaven línies d'aturada de creixement, una hipòtesi que han desmentit científics de l'Institut Català de Paleontologia Miquel Crusafont.

RedaccióActualitzat
Els dinosaures estan més a prop d'haver tingut la sang calenta (endotèrmics) que no pas freda (ectotèrmics), segons soté un grup de científics de l'Institut Català de Paleonologia Miquel Crusafont en un estudi que publica "Nature". Tradicionalment s'havia pensat que aquests animals eren de sang freda perquè presentaven línies d'aturada de creixement (LAG, en les seves sigles en anglès)

Els investigadors han analitzat ossos de 41 mamífers remugants (animals de sang calenta) i, en comparar-los amb els de dinosaures, han descobert que en tots dos casos mostren línies d'aturada de creixement, que són fàcils de reconèixer en els troncs dels arbres, per exemple.

Fins ara, es creia que només els animals de sang freda, com els rèptils o els amfibis, tenien aquestes línies, ja que és la marca que cada hivern aturen el seu creixement. Aquestes línies són molt importants perquè proporcionen dades tant bàsiques com l'edat o el sexe de l'animal.

La sang freda o calenta dels dinosaures és una discussió que manté la comunitat científica des de fa quatre dècades. El fet que aquest estudi desvinculi les LAG de la sang freda desmenteix el principal argument dels que creuen que els rèptils gegants de la Prehistòria eren ectotèrmics.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut