Isabel Pantoja, Julián Muñoz, Maite Zaldívar i set persones més, al banc dels acusats
Isabel Pantoja, Julián Muñoz, Maite Zaldívar i set persones més, al banc dels acusats (Foto: EFE)
Màlaga

Comença el judici contra Isabel Pantoja i Julián Muñoz per blanqueig de capitals enmig d'una gran expectació mediàtica

El fiscal demana set anys de presó per a Muñoz, i tres i mig tant per a Isabel Pantoja com per a Maite Zaldívar. Segons l'acusació, la cantant hauria blanquejat presumptament més d'un milió d'euros, provinents de fons que tenia Julián Muñoz.

RedaccióActualitzat
Enmig d'una gran expectació mediàtica, ha començat a l'Audiència Provincial de Màlaga el judici contra l'exalcalde de Marbella Julián Muñoz, la seva exdona, Maite Zaldívar, la cantant Isabel Pantoja i set persones més. La fiscalia anticorrupció els acusa de blanqueig de capital, en una causa separada del "cas Malaya".

El fiscal demana set anys de presó per a Muñoz, i tres i mig tant per a Isabel Pantoja com per a Maite Zaldívar. Segons l'acusació, la cantant hauria blanquejat presumptament més d'un milió d'euros, provinents de fons que tenia Julián Muñoz. Precisament, en l'escrit de l'acusació, de 74 fulls, el fiscal diu que tant Pantoja com Zaldívar "coneixien perfectament l'origen il·lícit dels fons i béns que rebien de Julián Muñoz".

En el banc dels acusats, s'hi asseuran deu persones en total, entre elles el germà de Maite Zaldívar, Jesús, també acusat de blanqueig de diners continuat i a qui se li demanen tres anys de presó.

Durant aquesta setmana i la que ve es tractaran qüestions jurídiques prèvies, i després el judici s'aturarà fins a l'octubre. És un judici que ha despertat molta expectació mediàtica, i al qual s'han acreditat més de 30 mitjans de comunicació. Per evitar incidents davant del jutjat, la policia té previst muntar un dispositiu de seguretat.

Anar al contingut