Unió Europea

Fer servir el mòbil en itinerància dins la Unió Europea, més barat des de l'1 de juliol

Des de l'1 de juliol, l'ús d'internet a través del mòbil és molt més barat en els desplaçaments a altres estats membres de la Unió Europea. Gràcies a un nou reglament de la UE, per primera vegada s'aplicarà una tarifa màxima pels serveis d'itinerància de dades, és a dir, la descàrrega de dades d'internet mitjançant una connexió mòbil.

RedaccióActualitzat
Des d'aquest 1 de juliol, l'ús d'internet a través del mòbil és molt més barat en els desplaçaments a altres estats membres de la Unió Europea. Gràcies a un nou reglament de la UE, per primera vegada s'aplicarà una tarifa màxima pels serveis d'itinerància de dades, és a dir, la descàrrega de dades d'internet mitjançant una connexió mòbil.

Les noves normes poden suposar un estalvi de més de 1.000 euros anuals per als executius que viatgen constantment i de 200 euros en el cas d'una família que passi les vacances en un altre país de la UE.

Les noves normes també redueixen els preus màxims de les trucades de veu i dels missatges de text.

Aquest any, els europeus es gastaran al voltant dels 5.000 milions d'euros en aquests serveis, que representa un estalvi d'uns 15.000 milions d'euros en comparació amb els preus anteriors a l'entrada en vigor, l'any 2007, del primer reglament de la UE.

La vicepresidenta de la Comissió, Neelie Kroes, ha afirmat que "la limitació dels preus per la utilització de dades obre la porta de la itinerància a la generació dels telèfons intel·ligents i posa fi d'una vegada als abusos que es cometen a la UE en aquest àmbit". Kroes ha afegit que està "encantada que, any rere any, la UE torni diners als ciutadans".

Els nous preus màxims són 0,29 euros el minut per fer una trucada, 0,08 euros el minut per rebre una trucada, 0,09 euros per enviar un missatge de text i 0,70 euros, sempre més IVA, per megabyte (MB) per descarregar dades o navegar per internet en els desplaçaments a l'estranger (preu per kilobyte utilitzat).

Les operadores tenen llibertat per oferir tarifes més barates. La limitació de preus suposa fixar un nivell màxim que actuï com a barrera de seguretat. Per la seva banda, la competència hauria de fer baixar els preus.

A més, a partir de l'1 de juliol, als ciutadans que es desplacin fora de la UE se'ls ha d'avisar que l'import de dades descarregades s'aproxima als 50 euros o al nivell acordat prèviament. Per poder seguir utilitzant el servei de dades, els consumidors hauran de confirmar que estan d'acord a superar aquest nivell. Amb això, s'amplia el sistema d'alerta que està en funcionament actualment a la UE.


VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut