El ministre d'Educació, José Ignacio Wert (Foto: EFE)
El ministre d'Educació, José Ignacio Wert (Foto: EFE)
Madrid

Wert farà "el que calgui" per atendre l'escolarització en castellà a Catalunya

El ministre d'Educació, Cultura i Esports, José Ignacio Wert, ha assegurat que el govern espanyol farà "el que calgui" per atendre d'"una manera satisfactòria" l'escolarització dels qui reclamen l'ensenyament vehicular en castellà, després de la sentència del Tribunal Suprem, en què s'anul·la el català com a llengua vehicular infantil.

RedaccióActualitzat
El ministre d'Educació, Cultura i Esports, José Ignacio Wert, ha assegurat que el govern espanyol farà "el que calgui" per atendre d'"una manera satisfactòria" l'escolarització dels qui reclamen l'ensenyament vehicular en castellà, després de la sentència del Tribunal Suprem en què s'anul·la el català com a llengua vehicular infantil.

En la roda de premsa posterior al Consell de Ministres, Wert ha indicat que "lògicament" correspon a l'executiu espanyol "intentar amb la Generalitat que es trobi una forma satisfactòria d'atendre l'escolarització dels qui reclamen l'ensenyament vehicular en castellà".

El ministre reconeix que la sentència del Suprem no invalida el model d'immersió lingüística però que "determina la forma de complir sentències anteriors pel que fa a la reclamació de la possibilitat d'usar el castellà com a llengua vehicular durant el procés educatiu".

Wert ha afegit que l'atenció personalitzada no compleix l'objectiu demanat i que l'administració espanyola no pot "supletòriament garantir aquest exercici" de rebre l'ensenyament en castellà perquè no té administració educativa pròpia.

Reforma educativa

Per altra banda, i pel que fa a la reforma educativa, el govern espanyol la farà a través d'una "Llei Orgànica de Millora de la Qualitat".

L'objectiu d'aquesta norma és aconseguir que les taxes d'abandonament i de fracàs escolar s'apropin a les europees. Wert espera, a més, obtenir un ampli suport dels altres grups i de la comunitat educativa perquè sigui una norma "per molts anys".

Un dels punts de l'informe que el ministre ha presentat avui recull avançar a 3r d'ESO l'elecció de l'itinerari cap a la Formació Professional o el Batxillerat i convertir 4t en el "curs d'iniciació cap a qualsevol dels dos camins.

Tant a l'ESO com al Batxillerat es reduiran el nombre de vies i d'assignatures optatives i s'augmentarà la càrrega lectiva de les matèries instrumentals: matemàtiques, llengua, ciències i anglès.

També es preveu establir per llei avaluacions "censals, externes i nacionals", (estatals), al final de cada etapa com a part de la cultura de l'avaluació que vol imposar l'executiu espanyol.
Anar al contingut