Banyoles

Troben a Banyoles l'arc neolític més antic d'Europa

Redacció - 30/06/2012 - 08.06h.

Troben l'arc neolític més antic d'Europa a la Draga

La troballa més recent del jaciment de la Draga, a Banyoles, és l'arc neolític més antic d'Europa trobat fins ara, que ha aparegut complet i en condicions excepcionals. L'arc està datat entre el 5.400 i el 5.200 abans de Crist, té 108 centímetres de llarg (bastant curt en comparació amb altres de l'època) i està fet d'una fusta de teix, una espècie protegida actualment a Catalunya i que es caracteritza per la seva resistència i perquè triga molt a créixer.

Gràcies a haver trobat aquest arc, es podran analitzar diversos detalls sobre la tecnologia, les estratègies de subsistència i l'organització social de les primeres comunitats camperoles que es van assentar fa milers d'anys a la Península Ibèrica. Segons les investigacions més recents de l'equip d'arqueòlegs de La Draga, els arcs podrien tenir altres funcions que la mera caça d'animals.

Es tracta del tercer arc que es troba en aquest poblat neolític -després de les troballes de fragments d'aquest tipus d'eina el 2002 i 2005-, encara que és el primer del Neolític que apareix sencer a tot el Mediterrani.

PUBLICITAT

Enllaços patrocinats >

Comentaris

0

Deixa el teu comentari

Escriu el teu comentari

Normes de participació!

Normes de participació:

Tanca
  1. Per fer un comentari al portal 324.cat, has de ser usuari registrat.
  2. Tots els comentaris passen per un procés de moderació, per això poden trigar uns minuts a aparèixer publicats.
  3. Normes d'ús:
    1. No s'admeten comentaris insultants, ni racistes, ni contraris a les lleis vigents
    2. No es publicaran comentaris que no estiguin relacionats amb la notícia
    3. No es publicaran els comentaris que incompleixin les normes de participació que asseguren una participació de qualitat i respectuosa.

publicitat

ANÀLISI
Veure'ls tots