Taps en una urna a l'interior del Museu del Suro, a Palafrugell
Les noves instal·lacions fan del museu el més gran del món.
Palafrugell

Palafrugell estrena el Museu del Suro, el més gran del món dedicat a aquest material

El municipi ha inaugurat el Museu del Suro, el més gran del món dedicat a aquest material. La població, històricament lligada a la indústria surera, feia vint anys que treballava per poder obrir un espai d'aquestes característiques.

RedaccióActualitzat
El nou Museu del Suro ja és una realitat. Després de 20 anys, la població ha fet realitat un vell somni. Palafrugell, una població històricament lligada a la indústria surera, ha inaugurat aquest divendres les noves instal·lacions del centre. El president de la Generalitat, Artur Mas, ha descobert la placa inaugural i posteriorment ha visitat les instal·lacions.

El museu és a la fàbrica surera modernista de Can Mario, que es va fundar l'any 1900 i va ser la més important del sector a Catalunya. Aquest cap de setmana hi ha portes obertes perquè tothom pugui veure'n les instal·lacions. A més, s'hi faran tallers i activitats com teatralitzacions i recitals de textos de Josep Pla, Gaziel i Prudenci Bertrana.

Amb una superfície de 3.400 metres quadrats, el museu és el més gran del món específic d'aquesta matèria. El nou museu, que es complementarà amb la rehabilitació de l'edifici veí de Cal Ganxó, ha costat sis milions d'euros. D'aquesta manera, substitueix el que fins ara es trobava al carrer Tarongeta de Palafrugell.

La història del museu es remunta al 1972 i compta amb un fons de 6.200 objectes i un centre de documentació surer que ha rebut més de 2.000 consultes. Ara amb les noves instal·lacions al centre urbà de Palafrugell s'espera arribar a unes 30.000 visites anuals.

El públic es trobarà també amb una sala d'exposicions temporals amb la mostra "Si les parets parlessin...", sobre la fàbrica surera de Can Mario; un auditori sala d'audiovisuals on es projectarà un documental també sobre la fàbrica, i l'espai de tallers. Com que encara no es disposa de l'exposició permanent definitiva, la sala que l'albergarà s'obrirà amb un petit tast del que serà.

El museu també compta amb una botiga especialitzada en productes de suro.
Anar al contingut