Cadena humana davant de l'Hospital de la Vall d'Hebron
Els participans a la cadena humana volen que l'hospital torni a funcionar al 100 per cent (Foto: ACN)
Barcelona

Prop de 1.000 persones fan una cadena humana davant de l'hospital de la Vall d'Hebron en defensa de la sanitat pública

Les persones que han format part de la cadena humana volen que l'hospital de la Vall d'Hebron, de referència per a 450.000 persones del voltant, torni a funcionar al 100% com abans de les retallades

RedaccióActualitzat
Prop d'un miler de persones han fet una cadena humana aquest dissabte al matí al voltant de l'hospital Vall d'Hebron de Barcelona per expressar el seu rebuig a "les reiterades, acumulatives i injustes retallades" que asseguren que també afecten la sanitat.

La convocatòria ha estat de la Plataforma d'Usuaris i Usuàries en contra de les retallades a la Sanitat Pública, que té el suport d'una desena d'entitats, associacions de veïns i sindicats. Una mebre de la plataforma, Trini Cuesta, ha explicat que l'objectiu de l'actuació ha estat "reivindicar una sanitat pública de qualitat i que no tanquin serveis a l'hospital com quiròfans, llits i no s'allarguin les llistes d'espera".

Les persones que han format part de la cadena humana volen "que l'hospital de la Vall d'Hebron, de referència per a 450.000 persones del voltant, torni a funcionar al 100% com abans de les retallades", ha concretat Cuesta, qui també ha denuncia que, durant els mesos de juliol, agost i setembre l'hospital tancarà llits i quiròfans i farà menys proves.

Cuesta ha advertit que l'acció d'aquest dissabte ha estat "el començament" d'un seguit de protestes que el col·lectiu té previst dur a terme a menys que hi hagi una rectificació per part de la gerència del centre hospitalari.


Anar al contingut