Factura de la llum
El govern ja va incrementar el rebut de la llum un 7% a l'abril
Barcelona

El juliol arriba amb canvis en els rebuts: puja la llum i el gas i baixa la itinerància mòbil

El juliol arriba amb un canvi en els rebuts. Pagarem més per la llum i el gas, però trucar des de l'estranger ens sortirà molt més barat. Baixen les tarifes mòbils en itinerància.

RedaccióActualitzat
El juliol arriba amb un canvi en els rebuts. Pagarem més per la llum i el gas, però trucar des de l'estranger ens sortirà molt més barat. Baixen les tarifes mòbils en itinerància.

A partir d'aquest 1 de juliol, torna a pujar el preu de la llum i del gas. Pel que fa a l'electricitat, al pròxim trimestre, serà un 3,95% més cara per als consumidors que tenen la Tarifa d'Últim Recurs. Aquesta tarifa la tenen la majoria de llars espanyoles, uns 20 milions.

L'increment del rebut de la llum es deu a l'augment del preu de l'energia en l'última subhasta entre les comercialitzadores. Aquest preu marca el 50% de l'import; l'altra meitat la fixa el Ministeri d'Indústria, que ha decidit congelar-la.

En el cas del gas, l'augment de preu serà del 2,3%, que equival més o menys a 15 euros anuals.

No és el primer increment de l'any, ja que a l'abril es van encarir els dos serveis. A l'abril, l'electricitat ja va pujar un 7%. I el gas, un 5%.

Baixen els preus del roaming

Però no tot són augments. Després d'anys de queixes, finalment baixen les tarifes per fer servir el mòbil a l'estranger.

També a partir de l'1 de juliol, l'ús del telèfon mòbil des d'un altre país de la Unió Europea serà més barat.

Els nous preus màxims són 0,29 euros el minut per fer una trucada, 0,08 euros el minut per rebre una trucada, 0,09 euros per enviar un missatge de text i 0,70 euros, sempre més IVA, per megabyte (MB) per descarregar dades o navegar per internet en els desplaçaments a l'estranger (preu per kilobyte utilitzat).

El canvi és fruit d'una nova regulació europea que es posa en marxa coincidint amb l'inici de les vacances de molta gent.
Anar al contingut