El secretari general d'Esade, Francesc Longo
El secretari general d'Esade, Francesc Longo
Barcelona

El secretari general d'Esade avisa que rebaixar els sous als alts càrrecs públics dificultarà l'atracció de talents del món privat

El secretari general d'Esade i membre del comitè d'experts de l'administració pública de l'ONU creu que l'actual política d'ajustos pot tenir conseqüències negatives a l'hora d'atreure talents del sector privat.

Catalunya RàdioActualitzat
El secretari general d'Esade i membre del comitè d'experts de l'administració pública de l'ONU, Francesc Longo, ha dit en una entrevista a "El Matí de Catalunya Ràdio" que retallar en excés els sous dels dirigents del sector públic pot tenir efectes negatius en la gestió dels serveis. Longo ha dit que els ajustos que du a terme l'administració pública s'estan fent "amb una lògica de Robin Hood: treure als de dalt per treure menys als de baix", però això comporta que s'estiguin "intensificant els desequilibris interns del sistema".

Per Longo, és clar que els sous no es poden disparar, però alerta que si són molt baixos, difícilment atreuran els talents del sector privat. El secretari general d'Esade ha afirmat que Catalunya necessita "un sector públic en què a la gent de vàlua i de talent, sigui tècnic o gerencial, se li pagui el que toca i, últimament, les coses no van per aquí".

El secretari general d'Esade també ha avisat sobre com s'estan fent les retallades de sous dins de l'administració. Ha dit que el sector públic "segurament" ha de ser més petit del que és ara, "però sobretot ha d'estar qualificat, preparat i ben exigit".
Anar al contingut