Madrid

El Constitucional analitza avui el recurs que va presentar el PP fa 7 anys contra la llei de matrimoni homosexual

El ple del TC analitza el recurs que fa 7 anys va presentar el Partit Popular contra la llei que autoritza els matrimonis entre persones del mateix sexe. A les portes de la renovació d'un terç dels magistrats, es podria optar per ajornar la decisió.

RedaccióActualitzat
El Tribunal Constitucional es reuneix en ple per debatre el recurs contra la llei de matrimoni homosexuals. Fa 7 anys que el PP va recórrer la llei aprovada pel govern de José Luis Rodríguez Zapatero en què s'autoritza els matrimonis entre persones del mateix sexe.

Actualment, la majoria dels anomenats magistrats progressistes del Constitucional avalaria la legalitat dels matrimonis gais, com recull la ponència que ha elaborat el magistrat d'aquest sector, Pablo Pérez-Tremps. Entre els punts de l'ordre del dia que ha de debatre l'alt tribunal aquest dimarts, per primera vegada hi ha l'estudi de la ponència sobre el recurs que el PP va presentar contra la llei.

Caldrà veure, però, si els magistrats són capaços de tancar un acord durant els pròxims dies, i més tenint en compte que divendres passat el PP i el PSOE van arribar a un acord per renovar el terç de magistrats del Constitucional que tenen el mandat caducat. El ple, per tant, haurà de decidir si la resolució sobre el matrimoni homosexual la pren l'actual tribunal, o bé s'espera que arribin els quatre magistrats que ha de designar en els pròxims dies el Congrés dels Diputats.
Anar al contingut