Imatge d'arxiu d'una de les façanes de la presó Model de Barcelona
Imatge d'arxiu de la presó Model de Barcelona.
Barcelona

Els presos catalans es queden sense el berenar per les retallades

El govern ha decidit suprimir el berenar que fins ara rebien els interns de les presons catalanes com una de les mesures d'estalvi emmarcades en les retallades per la crisi.

RedaccióActualitzat
La Generalitat ha decidit deixar sense el berenar els presos catalans com a mesura d'estalvi. La Direcció General de Serveis Penitenciaris de la Generalitat ha anunciat que ha suprimit el berenar que fins ara rebien els interns dels centres penitenciaris catalans. És una de les mesures que ha pres el govern i que estan emmarcades en les retallades per la crisi.

La mesura s'aplicarà des d'aquest dimarts "sine die" a tots els presos de Catalunya. Els interns ja no rebran l'entrepà de mitja tarda, amb excepció dels interns del Centre Penitenciari de Joves de la Roca del Vallès, a Barcelona, als quals s'ha decidit mantenir-los el berenar, segons la nota informativa enviada pel director general de Serveis Penitenciaris, Ramon Parés, a les presons catalanes.

Menys menús en dies festius

Amb el mateix objectiu d'estalviar, també s'ha decidit reduir els menús especials que s'oferien als presos en dates assenyalades i dies festius. De fet, ara només en tindran per Nadal i Cap d'Any, i se suprimeixen, per exemple, els menús especials que es feien amb motiu de la Pasqua, Sant Joan i la Mercè.

Menys hores de cafeteria


A més, també s'escurcen els horaris de cafeteria, que segons la Generalitat fins ara eren "massa prolongats". Les cafeteries de les presons obriran a partir d'ara a les nou del matí en lloc de fer-ho a les 7.15 hores com fins ara.

Encarir el menú dels funcionaris de presons


Les retallades a les presons catalanes també afecten el seu personal. Així, els funcionaris de presons hauran de pagar més pel menú si volen dinar al centre i passaran a pagar de 3,19 euros a 6 euros en tots els centres.

La Generalitat també reduirà un 2% la quantitat de menjar a les presons, una cosa que, segons el portaveu de CSIF, Cristian Pérez, era una petició que els sindicats havien fet fa temps davant la quantitat de menjar que, segons ells, es llença cada dia.

La nota enviada als centres es justifica per les retallades dins de les directius donades per la Conselleria d'Economia i Coneixement a la resta del departament "per aconseguir un ajustament pressupostari".

Anar al contingut