Tòquio

L'accident nuclear de Fukushima va ser "un desastre provocat per l'home", segons els experts

La comissió d'investigació creada a instàncies del Parlament nipó conclou que el pitjor accident nuclear dels últims 25 anys es podia haver evitat i que la resposta que hi van donar el govern japonès i la propietària de la planta va estar plena d'errors humans.

RedaccióActualitzat
La investigació que han portat a terme un grup d'experts sobre la catàstrofe de la central nuclear de Fukushima conclou, en un informe, que va ser "un desastre provocat per l'home". Tot i admetre que es va desencadenar com a conseqüència del terratrèmol i el posterior tsunami, afegeix que l'accident no es pot analitzar només com un desastre natural.

Segons els experts, l'accident de Fukushima era evitable i la resposta que hi van donar el govern japonès i la propietària de la planta va estar plena d'errors humans. A més, el terratrèmol i el tsunami van sorprendre les centrals atòmiques japoneses sense les mesures de protecció adequades.

La comissió es va crear a instàncies del Parlament nipó i critica la gestió del desastre encapçalada pel llavors primer ministre Naoto Kan, que va dimitir arran de les crítiques rebudes. L'accident nuclear de Fukushima, l'11 de març del 2011, és el pitjor en els últims 25 anys.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut