El bisbe de Solsona, Xavier Novell, en una imatge d'arxiu.
El bisbe de Solsona, Xavier Novell, en una imatge d'arxiu.
Solsona

El bisbe de Solsona proposa reduir misses i "renya" els feligresos per no fomentar la vida parroquial

El bisbe de Solsona elabora un document de treball en què fa diverses propostes per afrontar els pròxims 10 anys i posar fi a les misses pobres, fredes i avorrides. Xavier Novell insta els feligresos a superar l'individualisme i a fomentar la comunitat.

RedaccióActualitzat
El bisbe de Solsona vol posar fi a les misses pobres, fredes i avorrides i, per fer-ho, proposa un seguit de mesures, entre elles reduir o unificar el nombre d'oficis i culminar-los, de tant en tant, amb un dinar de germanor. Xavier Novell també insta els feligresos a superar l'individualisme i a fomentar la comunitat.

El bisbe més jove d'Espanya ha presentat als capellans i delegats de la seva diòcesi un document de treball per "reflexionar i discernir" sobre una proposta pastoral que permeti afrontar els pròxims 10 anys i fer més vives i missioneres les seves parròquies. El bisbe també posa el seu correu electrònic a disposició dels feligresos perquè hi facin les seves aportacions.

Entre les mesures que proposa hi ha la de reduir el nombre de misses a les parròquies grans, unificar les eucaristies a les esglésies petites i acabar-les amb un dinar de fraternitat de tant en tant.

El prelat recrimina que a les parròquies més grans hi ha poca vida comunitària. Tret d'algunes "honroses excepcions", Xavier Novell es queixa que "cadascú va a la seva missa, compleix, i quan el rector li demana alguna cosa mira d'escapar-se".

El bisbe de Solsona constata que fa molt temps que no veuen gent nova a les misses i proposa "sortir a trobar la gent". La seva opció passaria per crear un equip d'evangelització que cada any organitzi un curset en què tots els fidels puguin invitar parents, veïns i coneguts.

Crida l'atenció a tres noies en "mini"

Novell és un bisbe més jove i ho demostra a les xarxes socials. El bisbat de Solsona té pàgina a Facebook, on el mateix sacerdot explica les seves experiències a les misses. Una que ha cridat l'atenció és la història de tres noies que van anar a fer la confirmació amb minifaldilla.

El bisbe explica a Facebook que l'últim cap de setmana de juny va cridar l'atenció a les tres noies en considerar que vestien inapropiadament. Novell fins i tot ha penjat una imatge a la xarxa social on es veu el bisbe amb un grup de joves on apareixen diverses noies vestides amb faldilla, i algunes amb minifaldilla, per damunt del genoll.

Novell escriu: "al final de la celebració ho vaig dir públicament, per corregir-les i recordar a tots els fidels que a l'Església s'han d'evitar els vestits inadequats". I, finalment, remata: "moltes persones em van felicitar per aquestes paraules, perquè també els va semblar escandalós la manera de vestir d'aquelles noies".
Anar al contingut