El conseller Recoder, amb Ricard Font i Damià Calvet
El conseller Recoder, amb Ricard Font i Damià Calvet
Barcelona

Un sol títol de transport públic personalitzat i que premiarà els usuaris més freqüents

Recoder ha anunciat que els usuaris del transport públic disposaran d'un nou sistema tarifari personalitzat que bonificarà els passatgers més freqüents, i amb xip. El nou títol substituirà el model actual a partir del 2014.

RedaccióActualitzat
La Generalitat i l'Autoritat del Transport Metropolità (ATM) preparen un sistema revolucionari en el pagament del transport públic: serà personalitzat, bonificarà els passatgers més freqüents i comptarà amb tecnologia de la validació sense contacte. Així doncs, els 84 títols actuals, com la T-10, desapareixeran, i els usuaris habituals tindran un sol títol de transport personalitzat.

Els usuaris podran escollir entre les modalitats de targeta prepagament o el postpagament a finals de mes a través de la domiciliació bancària de la factura, un mètode similar al de la telefonia mòbil. En tots els casos es mantindran les bonificacions socials actuals, i com més viatges es facin, més descompte obtindrà l'usuari. Per tant, res a veure amb el sistema tarifari actual.

La T-Mobilitat, a més, incorporarà un xip que permetrà seguir la mobilitat de cada viatger.

El nou sistema, segons el govern, es començarà a implementar el 2014 a l'àrea metropolitana, i a llarg termini suposarà la integració tarifària a tot Catalunya. Amb tot, el nou sistema i les targetes de banda magnètica hauran de conviure durant algun temps.

El director general de Transports i Mobilitat, Ricard Font, ha assegurat: "El canvi no suposarà cap cost addicional per a l'administració pública ni per als usuaris".

El conseller de Territori i Sostenibilitat, Lluís Recoder, per la seva banda, considera que és un sistema tecnològic pioner i de referència mundial i que es podrà exportar a l'estranger.
Anar al contingut