Un bomber remulla la zona calcinada per l'incendi de Prats de Rei
Un bomber remulla la zona calcinada per l'incendi de Prats de Rei

Risc d'incendi a les Terres de l'Ebre i l'Alt Empordà

El risc d'incendi es manté puntualment molt alt a les Terres de l'Ebre i l'extrem nord de Girona. El factor vent serà important al llarg de les pròximes hores.

Alberto AlcántaraActualitzat
Diumenge, el perill d'incendi torna a augmentar lleugerament. La Direcció General de Protecció Civil de la Generalitat (DGPC) ha emès aquest matí una nova prealerta del pla especial d'emergències per incendis forestals de Catalunya INFOCAT.

Les 11 comarques més afectades pel risc d'incendi són: l'Alt Camp, l'Alt Empordà, l'Anoia, el Bages, el Baix Camp, el Baix Ebre, la Conca de Barberà, el Priorat, la Ribera d'Ebre, la Segarra i la Terra Alta.

En el cas de les Terres de l'Ebre, la Conca de Barberà, l'Anoia i l'Alt Empordà, el risc és puntualment molt alt.

A mesura que van passant els dies i, sobretot, dies sense pluja, el risc d'incendi va en augment en general. A aquesta situació s'hi afegeix l'aparició del vent, un element fonamental per l'efecte eixugador de la humitat de les plantes i de l'aire. Avui encara hi haurà força humitat a la façana costanera per efecte dels vents de marinada. En canvi, als dos extrems del país, tant diumenge com dilluns bufaran el mestral i la tramuntana. Ho faran amb cops moderats o forts, sobretot a primeres hores del matí i a última hora del dia, especialment la tramuntana. S'esperen cops d'uns 60 km/h a l'Alt Empordà.

El pronòstic per dilluns indica un punt més de probabilitat als dos extrems de Catalunya i també cap a l'Alt Camp.

<

Si en voleu més informació, podeu consultar l'enllaç de prevenció d'incendis de la Generalitat de Catalunya.












Anar al contingut