Barcelona

Duran i Lleida proposa suprimir totes les autonomies autònomes excepte les històriques

Segons el número 2 de CiU, "el gran error d'Espanya és haver volgut diluir l'autonomia de Catalunya donant autonomia a tothom", i aquest error, ha afegit, ha acabat suposant un "elevat cost econòmic".

RedaccióActualitzat
El número 2 de CiU, Josep Antoni Duran i Lleida, creu que el govern espanyol hauria de reduir l'estat de les autonomies a tres: Catalunya, el País Basc i Galícia. En una entrevista a "El matí  de Catalunya Ràdio", el líder d'Unió considera que moltes comunitats no volen l'autonomia, i ha posat com a exemple Madrid. "Si la senyora Esperanza Aguirre diu que vol tornar competències és perquè no sap què fer-ne", ha afirmat.

Per contra, segons Duran, "a nosaltres no se'ns ha acudit mai tornar una competència; al revés, en volem més perquè som un país, una nació, tenim voluntat d'autogovernar-nos i de decidir per nosaltres mateixos".

Segons el líder del grup de CiU, al Congrés espanyol "aquesta és la gran diferència". Per Duran, "el gran error d'Espanya és haver volgut diluir l'autonomia de Catalunya donant autonomia a tothom", i aquest error, ha afegit, ha acabat suposant un "elevat cost econòmic".

Sobre el pacte fiscal


Sobre les negociacions del pacte fiscal entre el govern i les forces polítiques catalanes, Duran i Lleida ha acusat el PSC de ser poc concret i vague en la seva proposta. El número 2 de la federació nacionalista ha revelat que va posar sobre la taula del líder socialista Pere Navarro una fórmula que donaria sortida a les demandes del PSC: una hisenda pròpia però amb membres de l'Estat designats. Segons Duran, "ens convé també per raons de col·laboració".

Duran i Lleida creu que si el PSC no accepta aquesta proposta hauria d'abstenir-se com el PP quan es voti el model de pacte fiscal al Parlament.


VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut