El rei, amb el president espanyol, Mariano Rajoy, a la reunió anual de la Fundación Carolina. (Foto: EFE)
El rei, amb el president espanyol, Mariano Rajoy, a la reunió anual de la Fundación Carolina. (Foto: EFE)
Madrid

El rei presidirà aquest divendres el Consell de Ministres per primera vegada aquesta legislatura

És la primera vegada aquesta legislatura que el monarca assistirà a una sessió del gabinet espanyol. Ho farà en virtut de l'article 62 de la Constitució, que estableix que una de les competències del cap de l'Estat és "ser informat dels afers d'Estat i presidir les sessions del Consell de Ministres quan ho consideri oportú, a petició del president del govern".

RedaccióActualitzat
El rei Joan Carles presidirà, aquest divendres al palau de La Zarzuela, el Consell de Ministres. Fonts governamentals ho han anunciat coincidint amb el que es pot considerar un avançament d'aquesta trobada. I és que el monarca ha rebut aquest matí la plana major del govern espanyol juntament amb destacats empresaris. Ho ha fet poques hores abans que Rajoy marqui, aquest dijous, al Congrés, el "full de ruta" de les retallades, reformes i ajustos que vénen.

És la primera vegada aquesta legislatura que el monarca assistirà a un Consell de Ministres i, tot i fonts governamentals, apunten que estava previst feia temps, el cert és que ho farà, precisament, en la sessió del gabinet que aprovarà canvis econòmic importants. Després del que s'anomena una "sessió deliberant" a La Zarzuela, d'una durada aproximada d'una hora, els membres de l'executiu espanyol, amb Rajoy al capdavant, es traslladaran a La Moncloa per concloure el Consell de Ministres. La roda de premsa posterior es preveu que serà a la tarda.

Onze vegades


El rei presidirà el consell en virtut de l'article 62 de la Constitució, que estableix, en un dels apartats, que una de les competències del cap de l'Estat és "ser informat dels afers d'Estat i presidir les sessions del Consell de Ministres quan ho consideri oportú, a petició del president del govern".

Anteriorment, Joan Carles ha convocat sessions del Consell de Ministres durant els mandats de Carlos Arias Navarro, Adolfo Suárez, Felipe González, José María Aznar i José Luis Rodríguez Zapatero.

En total, ho ha fet onze vegades des de l'aprovació de la Carta Magna. L'última, el maig del 2008, va ser per donar el tret de sortida a la legislatura.
Anar al contingut