Barcelona

Una empresa d'alimentació busca treballadors majors de 50 anys

L'empresa catalana d'alimentació Casa Ametller es compromet a contractar 30 persones més grans de 50 anys per a les seves botigues.

Redacció /TV3Actualitzat
L'empresa catalana Casa Ametller busca específicament persones més grans de 50 anys per a les seves botiges. La cadena de verduleries vol contractar 100 persones per arribar als 600 empleats i s'ha compromès que almenys 30 contractacions seran per a persones que passen dels 50. Aquest és el col·lectiu amb més parats de llarga durada, però l'empresa sosté que aquests treballadors aporten valor afegit.

Una porta a l'esperança

Per a les 1.000 persones de més de 50 que hi han enviat el currículum, el procés de selecció és com una alenada d'aire. Així ho diu una de les candidates, la Tere Peñalever, que creu que, sovint, els més grans ja no gosen enviar el currículum i, en canvi, la crida de l'empresa els ha ajudat a llançar-se: "En posar-ho i distingir-ho ens ha donat peu per fer un pas endavant i no tallar-nos a l'hora de presentar-te".

El cert és que la taxa d'atur dels més grans de 50 anys a Catalunya ronda el 16%, però la seva gran dificultat és tornar a trobar feina, i són el col·lectiu amb més parats de llarga durada.

L'experiència de l'Anna Torrens, una altra candidata, és aquesta: "He estat mirant sobretot feines per internet i és una mica desencoratjador perquè busquen sobretot gent de fins a 35 anys".

Des de l'empresa consideren importantíssim tenir una plantilla amb treballadors joves i grans. Però pensen que els clients valoren l'experiència d'aquests últims: "Els clients ho reben com un valor afegit. Aquesta proximitat, aquest parlar de tu a tu. És com si fos una mestressa de casa o un senyor que tingués coneixement del producte, de com elaborar-lo", diu el gerent de la Casa Ametller, Josep Ametller.

Al final del procés de selecció, els 100 candidats escollits treballaran en una de les onze botigues que aquesta cadena obrirà fins a finals d'any. De moment, tenen 56 botigues a Catalunya. El seu model s'ha basat a portar les verdures del camp a la botiga, sense mitjancers. I ja comencen a treballar per obrir botigues a altres zones d'Espanya, el 2015.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut