Iñaki Urdangarin i la infanta Cristina, en una imatge d'arxiu.
Iñaki Urdangarin i la infanta Cristina, en una imatge d'arxiu.
Palma

L'Audiència de Palma rebutja imputar la infanta Cristina pel "cas Nóos"

El tribunal comparteix els arguments del jutge instructor i remarca que no hi ha cap indici de criminalitat contra la filla del rei, perquè no va tenir funcions directives ni a Nóos ni a Aizoon, l'empresa que comparteix al 50% amb el seu marit.

RedaccióActualitzat
L'Audiència de Palma ha declinat imputar la infanta Cristina en el "cas Nóos", que investiga el presumpte desviament de 5,8 milions d'euros de les Balears i el País Valencià mentre Iñaki Urdangarin presidia l'institut.

L'Audiència fa seus els arguments del jutge instructor, José Castro, en el sentit que no hi ha cap indici de criminalitat contra la filla del rei, una posició que comparteix la Fiscalia Anticorrupció.

El sindicat d'ultradreta Manos Limpias, que exerceix l'acusació popular, havia demanar que s'acusés formalment la infanta com a beneficiària directa dels ingressos d'Urdangarin.

L'Audiència critica el recurs d'apel·lació que Manos Limpias va presentar per demanar la imputació de la segona filla del monarca perquè "no està exempt de grans dosis de grandiloqüència, quan no de demagògia". L'escrit, de deu pàgines, també retreu a l'acció popular que no citi els delictes pels quals pretén que s'imputi la dona d'Urdangarin.

La filla del rei va ser vocal de Nóos, però Anticorrupció la va eximir perquè les decisions no requeien en ella, sinó en el comitè de direcció. A Aizoon, l'empresa que els ducs de Palma comparteixen al 50%, Anticorrupció va establir que la infanta no hi tenia cap càrrec executiu.
ESPECIALS RELACIONATS
Anar al contingut