Catalunya

Detingut l'exconseller de Governació Jordi Ausàs en una operació contra el contraban de tabac

Jordi Ausàs, responsable de Governació amb el segon tripartit, va ser alcalde de la Seu d'Urgell i també membre de la direcció d'Esquerra Republicana. L'han detingut juntament amb 6 persones més, acusades d'introduir tabac des de d'Andorra per valor d'uns 300.000 euros.

RedaccióActualitzat
L'exconseller republicà Jordi Ausàs, que va dirigir el departament de Governació durant l'últim tripartit, ha estat detingut en el marc d'una operació contra el contraban de tabac des d'Andorra, segons han informat fonts pròximes al cas, Ausàs, de 52 anys, va ser alcalde de la Seu d'Urgell durant cinc anys, abans de rellevar Joan Puigcercós a Governació, i també membre de la direcció d'Esquerra Republicana.

La policia catalana ha detingut 6 persones més acusades de formar part de la banda, que hauria introduït tabac a Catalunya provinent d'Andorra per valor d'uns 300.000 euros des del maig, quan va començar la investigació policial. No se sap quant temps feia que operava el grup.

Set dels sis detinguts són veïns de la Seu d'Urgell i tenen entre 31 i 55 anys. La setena persona és una noia de 28 anys que viu a Àlaba. Un dels detinguts és un agent de la Guàrdia Civil, arrestat des del mateix institut armat després que els Mossos els han comunicat que hi estava presumptament involucrat.

La Fiscalia de Lleida imputa provisionalment a Ausàs els delictes de contraban i pertinença a grup criminal, com a la resta de detinguts. Les investigacions atribueixen a Ausàs un paper rellevant en la recepció i distribució del tabac procedent d'Andorra.

El Codi Penal preveu penes d'entre 1 i 5 anys de presó per contraban i entre 3 mesos i 1 any per pertinença a grup criminal. Els detinguts passaran a disposició judicial entre divendres i dissabte.

Els Mossos han fet les detencions entre aquests dimecres i dijous. També han escorcollat, aquest dijous al matí, dos domicilis, un bar i un garatge de la capital de l'Alt Urgell. La investigació policial continua oberta i no es descarten més detencions.

Esquerra Republicana s'ha declarat "consternada" pels fets i ha demanat que s'aclareixin com més aviat millor.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut