Barcelona

ERC es declara "consternada" per la detenció d'Ausàs per contraban de tabac

El partit afirma que "fins on és coneguda la seva actuació a Esquerra, Ausàs ha tingut un digne comportament", demana que se'n respecti la presumpció d'innocència i espera que s'aclareixin els fets com més aviat millor.

RedaccióActualitzat
La detenció de l'exconseller Jordi Ausàs ha sorprès la direcció d'Esquerra Republicana, que s'ha declarat "consternada" per la notícia. En un comunicat, ERC ha afirmat que "fins on és coneguda la seva actuació a Esquerra, Ausàs ha tingut un digne comportament".

Els republicans han demanat que es respecti la presumpció d'innocència de l'extitular de Governació i espera que s'aclareixin els fets com més aviat millor.

També ERC de l'Alt Urgell confia que es resolgui el cas aviat. El regidor i portaveu d'Esquerra a la Seu, Miquel Caminal, encara no "dóna crèdit" a la detenció. "No és una persona amb el perfil de fer contraban de tabac, no en té cap necessitat, no m'entra que això pugui ser possible", ha remarcat.

Ausàs va ingressar a Esquerra el 1986. L'any 2008 va assumir la Conselleria de Governació en substitució de Joan Puigcercós, quan aquest va deixar el govern per centrar-se en el partit després de la desfeta electoral. Abans de formar part del govern de la Generalitat, Ausàs va ser alcalde de la Seu d'Urgell, on va néixer el 1960, durant cinc anys.
Anar al contingut