Barcelona / Chamonix

Guillem Ferrer, el català ferit al Mont Blanc: "Ha sigut una allau descomunal"

L'alpinista Guillem Ferrer, que ha sobreviscut a l'allau que s'ha endut el seu company Esteve Martínez, remarca en una entrevista a Catalunya Ràdio la magnitud del despreniment. L'excursionista de Sant Joan de les Abadesses està ingressat a prop de Chamonix amb politraumatismes.

RedaccióActualitzat
"Ha baixat una allau descomunal. L'única imatge que etinc és d'una cordada que anava per davant de la nostra, sentir un crit, aixecar el cap i veure que baixava tot. He començat a donar voltes i voltes i, per sort, he quedat amb el cap a fora". Amb aquestes paraules ha recordat l'alpinista Guillem Ferrer, de Sant Joan de les Abadesses, l'accident que l'ha deixat ferit i que s'ha endut la vida del seu company d'expedició Esteve Martínez, també soci de la Unió Excursionista del municipi ripollès. Ha estat en una entrevista al "Catalunya Vespre", de Catalunya Ràdio.

Ferrer, que està ingressat en un hospital prop de Chamonix té "politraumatismes però res trencat". Està "masegat de tot arreu" i també li faran proves al cor. Ell mateix admet que "l'espant" li pot haver sortit per aquí.

Excursionista experimentat, com Martínez i Toni Trilla, un altre santjoaní que s'ha quedat al refugi, Ferrer s'ha emocionat en recordar el seu company. "No tinc paraules, era guia titulat de muntanya i tenia molta experiència", ha dit amb la veu trencada.

Aquest amant de la muntanya, de 35 anys, ha assegurat que la causa de l'allau ha estat la ruptura d'una placa però ha negat que fos per un augment de les temperatures, com s'havia dit. "Feia dies que feia molt fred, però també feia molt vent i s'ha acumulat la neu i ha format una placa. Al passar una cordada per sobre la placa l'ha fet baixar". La seva companya ha pogut veure fotografies de l'accident i ha confirmat que són impactants.

Ferrer ha confirmat que els serveis de rescat i emergències han anat molt ràpidament al lloc dels fets. Per a alguns, però, ja era massa tard.

Entrevista íntegra al Catalunya Vespre





NOTÍCIES RELACIONADES
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut