Lleida

Ausàs hauria retirat cada dia tabac del magatzem des d'on operava la banda de contraban

El fiscal degà de la Seu d'Urgell, Juan Sagredo, ha explicat que ja són nou els detinguts en el marc de la investigació i que la banda estava molt ben organizada: "Funcionava millor que la central de Seur, en cinc minuts carregaven i descarregaven el tabac", ha dit. Tot plegat s'ha destapat per l'elevat ritme de vida que portaven alguns dels detinguts.

RedaccióActualitzat
L'exconseller de Governació de la Generalitat Jordi Ausàs hauria retirat cada dia paquets de tabac del magatzem que la banda de contraban feia servir com a centre logístic. Així ho ha confirmat el fiscal degà de la Seu d'Urgell, Juan Sagredo, l'endemà de saber-se que Ausàs va ser detingut en el marc d'una operació contra el contraban de tabac d'Andorra.

Sagredo també ha explicat que l'escorcoll que s'ha fet al domicili de l'exconseller i també exalcalde de la Seu d'Urgell, a qui s'acusa de contraban i pertinença a banda criminal, ha permès descobrir tabac per un valor una mica inferior als 15.000 euros i una llista amb els preus de venda del tabac a les diferents ciutats espanyoles. Encara s'investiga, però, com Ausàs distribuïa i venia, presumptament, el tabac.

Més ben organitzats "que la central de Seur"

El fiscal també ha explicat que la banda estava molt ben organitzada. "Funcionava millor que la central de Seur, en cinc minuts carregaven i descarregaven el tabac", ha dit, i ha afegit que el moviment de persones al magatzem era constant i que l'exconseller "era molt treballador". "No descansava mai i anava al magatzem cada dia, excepte algun que s'agafava de festa", ha afegit.

Segons sembla, també tenien molt en compte de no superar mai la quantitat de tabac a partir de la qual es comet un delicte de contraban, que són els 15.000 euros. No superaven aquesta quantitat ni les persones que portaven el tabac ni les que se l'enduien. I al magatzem tampoc  en quedava.

Sospites pel ritme de vida d'alguns dels detinguts

Segons el fiscal, la investigació va començar arran de les sospites pel fet que alguns dels presumptes implicats en el contraban duien un ritme de vida que no s'adeia amb el seu sou i tenien cotxes de gamma alta. En aquest moment, va començar el seguiment d'aquestes persones, que va portar a descobrir l'existència del magatzem a la Seu d'Urgell i, per tant, de les persones que hi acudien cada dia, entre les quals es trobaria Ausàs.

Les sospites d'un dels presumptes implicats que l'estaven seguint van precipitar les detencions, que ja pugen a nou, quan encara hi ha elements de la investigació per determinar, com si la banda tenia un cap o la identitat d'alguna de les persones que freqüentaven el magatzem.

L'exconseller de Governació és a les dependències dels Mossos a la Seu d'Urgell, a l'espera de passar a disposició judicial.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut