Barcelona

Mobilitzacions al Poblenou per frenar el desallotjament de l'assentament més gran de Barcelona

Una ordre judicial dóna de temps fins dilluns per desallotjar unes naus industrials abandonades on hi ha centenars de persones que viuen de la recollida de ferralla. Entitats del barri els donen suport i demanen una moratòria.

RedaccióActualitzat
Entre el carrer de Puigcerdà i el de Josep Pla del Poblenou hi ha un conjunt de naus industrials en desús que ocupen una superfície equivalent a la d'una illa de l'Eixample. Per a centenars de persones, de vint nacionalitats, és un lloc per viure i per treballar.

És l'assentament més gran del Poblenou. Des de fa un any, s'ha convertit en un centre clau en la recollida de ferralla i materials de reciclatge. En les quatre naus s'hi acumulen i es classifiquen moltes tones de maquinària i articles recuperats.

Dijous, els Mossos d'Esquadra s'hi van presentar amb una ordre judicial i van donar quatre dies de termini, que expira dilluns, per desllotjar les naus. Amb tant material i després de tant esforç, per als centenars de persones que hi viuen i treballen això és impossible. Demanen més temps per deixar les instal·lacions i que se'ls tracti amb respecte, perquè, diuen, no són delinqüents.

Diverses entitats del barri que els donen suport adverteixen que treure'ls del lloc on viuen i treballen des de fa temps pot crear un greu problema social i d'ordre públic deixar tanta gent sense sostre, i han convocat diverses mobilitzacions per evitar el desallotjament.

La Xarxa d'Ajuda als Assentaments del Poblenou, que aplega moltes associacions, com l'Assemblea Social del Poblenou, Apropem-nos, l'Associació de Veïns i Veïnes del Poblenou i altres entitats, ha donat suport als ocupants amb una caravana solidària que s'ha fet aquest dissabte al migdia pels carrers del Poblenou i la Rambla de Prim fins al Fòrum. Consideren que des de les administracions no s'estan donant solucions ni oferint cap alternativa.

Dilluns demanaran una moratòria a la jutge que porta el cas. S'ha convocat una trobada i xocolatada per a diumenge a la tarda, i una concentració a les naus dilluns al matí per impedir el desallotjament.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut