El rebuig al pla de xoc contra la crisi de Rajoy ja ha tret milers de persones al carrer. (Foto: EFE)
El rebuig al pla de xoc contra la crisi de Rajoy ja ha tret milers de persones al carrer. (Foto: EFE)
Madrid

Milers de persones prenen el centre de Madrid en una protesta contra les retallades nascuda a la xarxa

En la protesta d'aquesta nit, majoritàriament de funcionaris, hi han participat membres del cos de bombers, metges i policies. La policia ha impedit que acampessin al Congrés i també els ha barrat el pas quan s'han dirigit a la seu del PP, primer, i la Puerta del Sol, després. Els antidisturbis, que s'han tret el casc en un gest de complicitat, els ho han impedit.

RedaccióActualitzat
Milers de persones s'han manifestat aquest diumenge pel centre de Madrid per expressar el rebuig a les noves retallades del govern espanyol en una mobilització espontània a favor dels funcionaris nascuda a les xarxes socials.

Entre els concentrats hi havia metges, professors, bombers, policies i treballadors de l'administració pública.

A les 8 del vespre, milers de persones, segons càlculs de la policia, s'han concentrat davant del Congrés dels Diputats amb la intenció d'acampar-hi, però la policia els ho ha impedit. Aleshores s'han quedat a l'inici de la plaça de les Corts i llavors s'han traslladat a la de Neptú camí de la Cibeles.

Els manifestants han intentat després arribar a la seu del PP, al carrer de Gènova, i a la Puerta del Sol, però els agents també els han barrat el pas. Tot i això, han seguit  recorrent diversos carrers i places del centre de la capital de l'estat.

La xarxa, amb els funcionaris

La convocatòria inicial per sortir al carrer a protestar contra les noves mesures d'ajust del govern Rajoy ha arrencat a les xarxes socials. A Twitter, a través de l'etiqueta #acampadafuncionarios, s'ha fet una crida a acampar davant del Congrés dels Diputats. Més tard, quan la marxa ja era una realitat i recorria el centre de Madrid, les piulades dels usuaris en  suport de la protesta i en solidaritat amb els manifestants s'han multiplicat a través de l'etiqueta #graciasfuncionarios.

Molts tuitaires els han agraït la tasca que fan, en piulades com aquesta, retuitejada més de 3.600 vegades.

Policies sense casc

Mentrestant, als carrers de la capital espanyola, i malgrat el fort desplegament policial, la manifestació ha transcorregut sense incidents. Els agents antidisturbis, en un gest que ha estat aplaudit pels manifestants, s'han tret el casc, en senyal d'unió amb els concentrats.

Amb un marcat to reivindicatiu, s'han repetit consignes i s'han mostrat pancartes com "El pròxim aturat, que sigui diputat", "Mans enlaire, això és un atracament" o "Filla de Fabra", entre altres.

La protesta ha acabat sense enfrontaments amb la policia a diferència de la protesta de divendres a la nit, també a Madrid, quan milers de persones es van manifestar contra les retallades del govern espanyol. Una protesta tensa, amb enfrontaments amb la policia, que va acabar amb diversos ferits i detinguts.




Anar al contingut