El president extremeny, José Antonio Monago, en una imatge d'arxiu (Foto: ACN)
El president extremeny, José Antonio Monago, en una imatge d'arxiu (Foto: ACN)
Mèrida

Extremadura, una de les vuit comunitats que hauran de justificar el seu dèficit davant Montoro

El conseller extremeny d'Economia i Hisenda ha matisat que és la setena del grup, quant a dèficit, tot i que en els últims mesos l'ha reduït considerablement. El president Monago ha assegurat que es va abstenir al CPFF perquè volia més flexibilitat per poder complir l'objectiu de dèficit.

RedaccióActualitzat
Després que en la reunió del Consell de Política Fiscal i Financera (CPFF) el ministre d'Hisenda, Cristóbal Montoro, va advertir vuit autonomies del risc d'incompliment de l'objectiu de dèficit de cara a aquest any, el conseller extremeny d'Economia i Hisenda, Antonio Fernández, ha reconegut que Extremadura n'és una. Ara bé, ha matisat que és la setena del grup, uant a dèficit, i que en els últims mesos l'ha reduït considerablement. Si a finals de l'any passat Extremadura era la segona regió amb més dèficit, ara és la setena, amb el 0,25% d'augment el primer trimestre.

"Això estava cantat", ha dit el conseller extremeny, que ha explicat que el govern espanyol el va citar divendres, a través d'un correu electrònic, perquè Extremadura "enviï la seva projecció de dèficit per al 31 de desembre del 2012". Aquest correu ha convidat els responsables de la Junta aviat a una reunió a Madrid per "aclarir algunes de les mesures i procediments que hem pres en relació amb el dèficit".

El president d'Extremadura, José Antonio Monago, per la seva banda, ha assegurat que Extremadura es va abstenir al CPFF perquè volia més flexibilitat per poder complir l'objectiu de dèficit, que ha de reduir del 4,5% a l'1,5% aquest any.

Durant la reunió amb els consellers d'Economia autonòmics, Hisenda va advertir vuit autonomies que no complien amb l'objectiu, tres per dubtes sobre la informació proporcionada i cinc per haver incomplert els compromisos adquirits. No van fer públic, però, quines comunitats van rebre l'avís.

Andalusia i les Canàries retiren la seva retallada als funcionaris


Andalusia i les Canàries han decidit no aplicar la rebaixa salarial d'entre el 5 i el 10% als funcionaris que estaven tramitant. Les dues comunitats, que van votar en contra dels objectius de dèficit, han decidit retirar les dues sancions als funcionaris que encara no havien aplicat perquè consideren que la retallada del govern espanyol ja és suficient.

Després de l'anunci del paquet de mesures del govern espanyol que ja inclou una retallada del sou dels funcionaris, el govern andalús i el canari estudiaran com fer-ho per fer marxa enrere en l'ajust que havia aprovat en el marc del seu pla d'estalvi, i que preveia rebaixar el sou als seus treballadors.
Anar al contingut