País Valencià

La Ràdio Televisió Valenciana presenta una proposta d'ERO que afectarà 1.295 treballadors

La Ràdio Televisió Valenciana acomiadarà 1.295 treballadors, el 76% de la plantilla, segons ha anunciat la direcció de l'empresa als sindicats. Els treballadors han ocupat el plató d'informatius en plena emissió com a mostra de protesta. La policia valenciana ha informat els representants dels treballadors que si tornen a tallar l'emissió hi haurà denúncies. A partir de demà es concretarà un calendari de mobilitzacions.

RedaccióActualitzat
La Ràdio Televisió Valenciana acomiadarà 1.295 treballadors, el 76% de la plantilla, segons ha anunciat la direcció de l'empresa als sindicats. Aquesta mesura es presenta després que les Corts valencianes han aprovat una llei que permet privatitzar part de la graella dels diferents canals de l'ens públic valencià de comunicació.

Aquest dilluns al matí, la direcció de Ràdio Televisió Valenciana ha comunicat al comitè d'empresa un ERO que afectarà la majoria de la plantilla i la deixarà en uns 400 treballadors entre la televisió, la ràdio, l'ens i el NouMultimedia.

Quan s'ha sabut que hi haurà gairebé 1.300 persones d'una plantilla de 1.700 treballadors que seran acomiadades, el comitè d'empresa, acompanyat per un grup nombrós de treballadors de Canal 9, han ocupat el plató d'informatius en plena emissió per protestar contra l'expedient de regulació.

Una protesta que els teleespectadors han pogut seguir en directe durant uns minuts, fins que s'ha tallat l'emissió i els televisors han quedat uns minuts en negre. L'informatiu no s'ha reprès.

Poc després, 2 inspectors de la policia autonòmica han arribat a la seu de l'ens a Burjassot i s'han reunit amb representants dels treballadors per advertir-los que si es tornar a tallar l'emissió hi haurà denúncies. La policia s'ha presentat a les instal·lacions de Canal 9 avisats per la direcció de l'ens tal com marca el protocol, ja que es tracta d'un edifici públic. Els sindicats també han informat que s'ha reforçat la seguretat privada a l'edifici.

Hores d'ara, els treballadors estan reunits en assemblea i ha transcendit que el comitè d'empresa de RTVV es reunirà a partir de demà per concretar un calendari de mobilitzacions.

La direcció de Ràdio Televisió Valenciana pretén deixar la plantilla en només 400 professionals i externalitzar la programació, els mitjans tècnics i altres serveis.

Segons l'empresa, tot obeeix a criteris econòmics i d'estalvi. La RTVV vol passar de gastar 74 milions d'euros en personal el 2011 a 18 milions d'euros el 2013.

La RTVV arrossega un deute de 1.210 milions d'euros.



VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut