Brussel·les

La CE expedienta Microsoft per incomplir l'acord de permetre als seus usuaris la tria de navegador

L'executiu europeu ha obert una investigació formal al gegant tecnològic per haver incomplert el compromís de permetre als usuaris del sistema operatiu Windows la tria de navegador d'internet.

RedaccióActualitzat
La Comissió Europea ha obert un expedient a l'empresa Microsoft per haver incomplert el compromís de permetre als usuaris del sistema operatiu Windows la tria de navegador d'internet. Ho ha anunciat el comissari de la Competència europeu, Joaquín Almunia, que ha afegit que si es confirma la infracció podria comportar sancions per al gegant tecnològic.

El conflicte de Microsoft amb les autoritats antimonopoli europees es remunta al 2008, quan li van obrir un expedient en considerar que la companyia nord-americana donava avantatge al seu navegador, l'Explorer, en detriment dels altres que hi ha al mercat. El 2009, l'expedient es va resoldre amb un acord segons el qual el gegant informàtic modificaria el seu sistema operatiu per donar llibertat als usuaris per escollir el navegador d'internet a través d'una pantalla que havia de mostrar les diferents opcions de navegadors que té l'usuari.

Ara, però, la Comissió Europea considera que l'empresa nord-americana podria estar incomplint aquest acord, ja que des del febrer del 2011, quan va llançar el Windows 7 Service Pack 1, Microsoft hauria deixat d'oferir la tria de navegadors i imposa el seu, l'Internet Explorer. Des de llavors, això ha afectat, segons la Comissió, uns 28 milions d'usuaris de Windows europeus que "no han vist" la pantalla que els permet fer la tria.
Anar al contingut