Madrid

El Ministeri de l'Interior prohibirà les bicicletes a les voreres

El Ministeri de l'Interior anuncia que prohibirà les bicicletes a les voreres. Barcelona ho volia fer ja l'any que ve perquè els accidents amb els vianants s'han triplicat.

RedaccióActualitzat
Les bicicletes no podran circular per les voreres que no tinguin carril bici enlloc d'Espanya. Així constarà en el nou reglament general de circulació que prepara el Ministeri de l'Interior. L'esborrany fet per l'anterior govern socialista plantejava que les bicicletes poguessin circular per voreres de més de tres metres d'amplada, a un metre de les façanes i sempre que la densitat de vianants, que tenien sempre la prioritat, ho permetés.

La nova norma també obligarà els ciclistes a dur casc tant a la carretera com per ciutat.

Barcelona, en la mateixa direcció

Precisament, l'Ajuntament de Barcelona comparteix aquest objectiu de menys bicicletes a les voreres i ja té un pla a punt, que inclou la prohibició de circular per la majoria de voreres a partir de l'any que ve. Segons dades de l'ajuntament, els atropellaments de vianants per part de ciclistes s'han triplicat, i això, sumat a l'increment de l'ús de la bici, preocupa les autoritats. És per això que estan elaborant un pla amb l'objectiu principal d'aconseguir que les bicicletes només puguin circular pels carrils senyalitzats o per la calçada, però mai per les voreres. Els ciclistes volen anar per tots els carrers sense distinció, com qualsevol altre vehicle.

En la proposta de l'ajuntament, els ciclistes hi veuen molts punts contradictoris. Un és que asseguren que les bicicletes del Bicing no estan preparades per anar per la calçada, perquè estan pensades per passejar a velocitat massa lenta, i no serien compatibles amb el trànsit de la ciutat.

La nova ordenança, que canviarà amb el Pla de la Bicicleta, no està previst que entri en vigor fins al primer trimestre del 2013.


VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut