Barcelona

Detecten irregularitats en els comptes del Consorci per a la Normalització Lingüística

La Sindicatura de Comptes ha detectat 169 treballadors que no constaven a la plantilla i a qui es feia contractes temporals; a més d'una despesa de 300.000 euros en dietes no aprovada, el 2010, quan ERC n'era la responsable.

RedaccióActualitzat
La Sindicatura de Comptes ha detectat irregularitats als comptes del Consorci per a la Normalització Lingüística. La sindicatura investiga el consorci de l'exercici 2010, quan ERC n'era la responsable.

Segons l'informe, el Consorci va aprovar aquell any un pressupost de més de 7 milions d'euros sense haver tramitat cap expedient que justifiqués aquest increment.

A l'àrea de personal s'han trobat importants mancances en el capítol de llocs de treball, en retribucions fora de conveni i no aprovades, i irregularitats per l'existència de treballadors temporals que es renovaven de manera reiterada per les mateixes feines.

En concret, ha detectat 169 treballadors que no constaven a la plantilla i a qui es feia contractes temporals; a més d'una despesa de 300.000 euros en dietes, el 2010, que no seguia els procediments establerts per la llei de contractes.

La Sindicatura també constata que aquest organisme, encarregat de promocionar i promoure l'ús del català, no disposa d'una relació de tots els llocs de treball que té, on haurien de constar les categories laborals, el tipus de jornada i els règims horaris.







Anar al contingut