Barcelona

La junta de portaveus impedeix la possible compareixença d'Artur Mas al Parlament per explicar-se sobre el "cas Palau"

En la junta de portaveus convocada per debatre si el president de la Generalitat ha de comparèixer per donar explicacions sobre el finançament de Convergència Democràtica arran del "cas Palau" i de la interlocutòria judicial que hi veu indicis. ERC s'ha sumat a CiU per impedir que el ple debati i voti la possible compareixença d'Artur Mas al Parlament per donar comptes del suposat finançament irregular de CDC.

RedaccióActualitzat
Durant la junta de portaveus convocada d'urgència per debatre si el president de la Generalitat ha de comparèixer per donar explicacions sobre el finançament de Convergència Democràtica arran del "cas Palau" i de la interlocutòria judicial que hi veu indicis, ERC s'ha sumat a CiU per impedir que el ple debati i voti la possible compareixença del president Artur Mas al Parlament per donar comptes del suposat finançament irregular de CDC.

Tots els grups, llevat dels republicans, han coincidit a demanar a la junta de portaveus que s'inclogués a l'ordre del dia del ple un punt per debatre i votar la compareixença del president Artur Mas després de les darreres informacions del "cas Palau". ERC, però, ho ha impedit.

La republicana Anna Simó assegura que volen explicacions i que es clarifiqui el cas, però sense barrejar-hi el president de la Generalitat de Catalunya: "Ho volem saber tot i volem que se sàpiga en seu parlamentària, però el que no volem és que es barregi la institució de la presidència de la Generalitat en tot això. Volem que compareguin els màxims dirigents de Convergència Democràtica".

ERC ha anunciat que si dirigents de CDC no demanen comparèixer a la cambra ho sol·licitaran ells mateixos la setmana que ve.

El PP català ja s'ha avançat a dir que avui s'ha visualitzat una nova majoria a la cambra catalana.



VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut